Grote Goddaard

Beschrijving

Van Pottenbrug naar Wijngaardbrug. Grote en Kleine Goddaert vormen de achterkant van de Minderbroedersrui. De straat behoort tot de oudste der stad (eerste helft van de 14de eeuw). Over de betekenis van haar naam, reeds gangbaar in 1427, valt niets met zekerheid te zeggen. Afgeleid van "Gord-Aerd", "gord" van omgorden en "aerd" in de zin van wal, dus "singel", smalle strook grond, "omwalling"?

Smalle gebogen straat met oude, in de loop van de 19de eeuw bepleisterde en verbouwde huizen met een gemiddelde breedte van twee trav.; enkele gedecapeerde gevels. De noordzijde wordt gevormd door de achtergevels van de Minderbroedersrui (beschrijvingen zie Minderbroedersrui nummers 30 tot 74).

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek