Groenstraat

Beschrijving

Landelijke weg met een zigzaggend tracé in het gebied tussen de Gentweg en de Wijnendalestraat. Enkel het gedeelte van de weg parallel met de Wijnendalestraat (het gedeelte vanaf de Hazewindmolenstraat is nu gesupprimeerd) is aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Het zigzaggend gedeelte van de straat naar de Gentweg toe wordt voor het eerst aangegeven op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1860. De straat wordt gekenmerkt door verspreide bebouwing van voornamelijk boerenarbeidershuizen (nummer 7, voor nummers 9 en 23 zie infra) en enkele kleine hoeves (zie infra nummer 6).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn