Viconiastraat

Beschrijving

Landelijke straat vanaf de Dodengangstraat tot op grondgebied Kaaskerke en Stuivekenskerke. Wordt gekruist door de gedesaffecteerde spoorwegberm Diksmuide-Nieuwpoort (zie daaronder, ook te Pervijze, Stuivekenskerke en Lampernisse). Ten noorden van de straat sluit bij de spoorwegberm een nu verlaten laatmiddeleeuwse site met walgracht aan.

De bedding van genoemde spoorlijn (aangelegd in 1868 en sinds 1974 buiten dienst) vormt de voormalige frontlinie van de Eerste Wereldoorlog en is beschermd als monument bij M.B. van 10.06.1999 (zie onder spoorwegberm, ook onder Kaaskerke, Stuivekenskerke en Pervijze).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn