Emile Bethuynelaan

Beschrijving

Loopt van de Sneppendreef naar de Vijvers op het grondgebied van Loppem (Zedelgem). De straat is genaamd naar de zoon van gemeentesecretaris Henri Bethuyne, die vanwege zijn verzet tegen de bezetter door de Duitsers werd gefusilleerd.

Quasi rechte straat met geasfalteerd wegdek, doorheen de bossen van het voormalige domein van het kasteel van Tillegem. Oorspronkelijk behoorde de straat tot het grondgebied Loppem maar ingevolge de vorming van Groot-Brugge werd ze bij de gefusioneerde stad gevoegd.

Heden één van de luxueuze residentiële straten van de gemeente: de bebouwing bestaat uit villa's van de jaren 1960-1990.

Bron: VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van GILTÉ S. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia