Alfons De Cockplein

Beschrijving

Centrum van de gemeente ten zuiden van de Woluwelaan met benaming naar Alfons De Cock, burgemeester van Diegem in de periode 1939-1950; bestaande uit een rechthoekig plein met aan de zuidzijde de parochiekerk toegewijd aan Sint-Katarina en Sint-Cornelius, Kerktorenstraat, en aan de oostzijde het gemeentepark met het Margapaviljoen, een rest van het vroegere kasteel van de heren van Diegem, Kerktorenstraat nummer 31. Aan de westzijde recente bebouwing, overwegend appartementen met op de gelijkvloerse verdiepingen horeca- en winkelzaken.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde