De Mote

Beschrijving

Korte, rechte straat, verbindt de Maalse Steenweg met de Invalidenstraat. Was oorspronkelijk de toegangsweg naar de historische hoeve "De Mote" deel uitmakend van het leengoed "Beaupré" (zie Beaupréstraat). Woonstraat met oudste bebouwing daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De huizen aan de pare kant hebben een voortuintje. Nummers 3-7 is een samenstel van drie woonhuizen gebouwd in 1933, zogenaamd "AGNES" (nummer 3) en "RACHEL" (nummer 7), zie gevelstenen. Oorspronkelijk, volgens de bouwaanvraag, voorzien van dakvensters en onder zadeldak. Eenvoudige bakstenen lijstgevels met robuuste erker op de verdieping. Het schrijnwerk met typische roedeverdeling is bij nummer 7 bewaard.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1042/0755, 1933.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 45.