Groenstraat

Beschrijving

Oude oost-west verlopende buurtweg, oorspronkelijk de verbinding tussen de Leegstraat en de Assenedesteenweg ter hoogte van Debbautshoek in het westen. In 1779 werd een eerste brug over de Sassevaart gelegd, vernieuwd in 1879 naar aanleiding van de aanleg van het tweede tracé van het kanaal iets ten westen. Eerste kanaal en brug verdwenen in 1909. Over het tweede kanaaltracé kwam geen brug ter hoogte van de straat maar deze werd voorzien ter hoogte van de Marktstraat – Stationsstraat. Bij het dempen van het tweede kanaal in 1968 werd de straat opnieuw verbonden maar meer westwaart onderbroken door de aanleg van het huidige kanaaltracé.

Auteurs: Bogaert, Chris