Burg.A. Van Renterghemstraat

Beschrijving

Doodlopende straat beginnend bij de Daverlostraat. Ingenomen door sociale woningen gebouwd in opdracht van de Brugse Maatschappij. De 35 huisjes voor bejaarden zijn een legaat van burgemeester Albin Van Renterghem (1887-1956). De straat krijgt in 1963 de naam van de schenker.
Volgens gevelsteen: "HUIZEN GENAAMD / BURGEMEESTER / A. VAN RENTERGHEM / UIT DANKBAARHEID AAN DE SCHENKER / 30-5-1959". "29 MAART 1959 / EERSTE STEENLEGGING / DOOR DHR. A. REYERHOVE / VOORZITTER C.O.O."

De eenvoudige, lage, bakstenen huizen staan gegroepeerd rond begraasde plantsoenen met zitbanken en beplant met enkele bomen.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 39.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia