Raspaillebosstraat

Beschrijving

Straat en landelijk gehucht (dat zich ook deels op grondgebied Grimminge uitstrekt) met enkele boerenhuizen of hoevetjes typerend voor de 19de-eeuwse woningbouw in de streek, namelijk eenlaagse baksteenbouw afgedekt met zadeldak en voorzien van steekboogvormige of rechthoekige muuropeningen. Enkele wegkapelletjes of kruisbeelden uit de 19de eeuw onder meer op de hoek van de Boskant en de Meiterij en op de grens met Grimminge, laatst genoemd: beraapt rechthoekig kapelletje onder een zadeldak; portaaltje geflankeerd door twee vierkante pijlers; rondboogdeurtje.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle