Oosteeklo-Dorp

Beschrijving

Hoofdstraat in de dorpskern, met van zuidwest naar noordoost lopend tracé, tevens invalsweg naar Assenede en Bassevelde. Zoals gebruikelijk bevinden zich de voornaamste gebouwen met openbare functies, zoals kerk, gemeentehuis en gemeenteschool en de voornaamste burgerwoningen, zich in de oude dorpskern. De kerk is ingeplant ten noorden van het huidige dorpsplein, thans Koning Albertstraat, en is omgeven door de oude site van het voormalige achterin gelegen kerkhof, dat door een oud kerkwegeltje, nu Kerkweg, 1,5 meter breed en 30 meter lang, in het oosten verbonden is met de dorpsstraat, Oosteeklo-Dorp.