Prins Boudewijnlaan

Beschrijving

De Prins Boudewijnlaan vormt het deel van de oude Graaf Jansdijk, aangelegd aan het einde van de 14de eeuw tussen Knokke en Sas van Gent, op grondgebied Assennede, ter beveiliging van de dorpskern tegen overstromingen. Beeldbepalend op de dijk is de Sint-Annakapel, gelegen tussen hoge ligusterhagen en kleine dijkhuisjes, in het perspectief van de huidige Kapelledreef.

De bebouwing wordt heden nog sterk bepaald door de lage dijkhuisjes, afzonderlijk of in rijtjes ingeplant op de smalle strook langs de dijk, met eenvoudige gecementeerde en geschilderde voorgevels en grotendeels aangepast schrijnwerk.