Landsdijk

Beschrijving

Deel van de Graaf Jansdijk; vermoedelijk aangelegd eind van de 13de eeuw en opgehoogd circa 1400 als beveiliging van zuidelijke deel van het Ambacht Boekhoute tegen overstromingen. Door de sterke bevolkingstoename in de 19de eeuw groeide de wijk uit tot een druk bewoond poldergehucht. De stichting in 1897 van een school en kloostertje door de zusters Bernardinnen van het klooster van Bassevelde vormde de aanzet tot de oprichting van de parochie, die een aantal wijken aan de Graaf Jansdijk omvat in de gemeenten Bassevelde, Boekhoute en Watervliet. De kerk is ingeplant aan de zuidzijde van Landsdijk.