Hesstraat

Beschrijving

Leidt, vertrekkende van de Provinciebaan (baan naar Turnhout), naar het Kerkplein, centrum van Schoonbroek. Maakte destijds deel uit van een verbindingsweg tussen de gehuchten Schoonbroek en Kortijnen, thans doorsneden door de Provinciebaan.

Op nummer 7 een gerenoveerd woonstalhuis van zeven traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, nieuwe Vlaamse pannen) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met loodrecht aanpalend bijgebouw; verankerde baksteenbouw, lijstgevel met een nieuw gecementeerde plint en een baksteenfries; ondanks de behouden gevelindeling inwendig sterk verbouwd namelijk stalgedeelte geïntegreerd in de woning, zie onder meer zijpuntgevel van stal gecementeerd en verbouwd tot inkomgevel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle