Putstraat

Beschrijving

Korte straat in het centrum, gelegen in het stratenblok tussen St. Martinusstraat en Gildenstraat. Kleinschalige dorpsbebouwing van (boeren)arbeiderswoningen en burgerhuizen, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw en eerste helft van de 20ste eeuw.

Nummers 8-10 in spiegelbeeld opgetrokken enkelhuizen van elk twee traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) van circa 1935, met parement van diverse baksteensoorten en metselverbanden.

Nummers 12-14 een gerenoveerde dorpswoning van thans zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).

Nummer 20 een enkelhuisje van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), nummer 15 een gelijkaardig voorbeeld, doch meer aangepast.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle