Looiend

Beschrijving

Doorkruist het oude gelijknamige gehucht; oude plaatsnaam waarbij "Lo" getuigt van een lokalisatie in een bosrijk gebied. Liep in noordooselijke richting door naar de gehuchten Horzelend en Obroek; thans wordt deze verbinding doorsneden door de Turnhoutsebaan; eindigt in zuidelijke richting op de Steenweg Pontfort.

Ten noorden een nog open, landelijke omgeving, ten zuiden zicht op de Looiendse bossen, bossen van naaldhout met sporadisch restanten van heide en zandduinen.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Arendonk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n6, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Sadeleer, Sibylle