Groenstraat

Beschrijving

Naamgeving verwijst vermoedelijk naar een oorspronkelijk brede drijfweg voor het vee naar de groene beemden. Oude straat in het centrum; vertrekkende op de Markt -ten zuidoosten van de Sint-Martinuskerk- en eindigend op de Molsebaan.

Sporadisch nog voorbeelden van de 19de-eeuwse dorpsbebouwing. Nummer 10 boerenarbeiderswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); verankerde bakstenen lijstgevel met getande baksteenfries; segmentboogvormige muuropeningen met overwegend bewaard houtwerk.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle