Hofstraat

Beschrijving

Straat tussen de Pastorijstraat en het Hamerplein; kruist de Turnhoutsebaan. Begraasd pleintje, het Hofplein, met een Heilig Hartbeeld van kunststeen op bakstenen sokkel, 1936, door J. Van den Broeck (Antwerpen), eertijds aan de zuidkant van de kerk, in 1951 naar hier overgebracht.

Naast nummer 17 een smidse: eenvoudig bakstenen volume van drie op drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten); puntgevel aan de straat met houten poort en laadluik in de top; rechthoekige muuropeningen met ijzeren roedeverdeling. Bakstenen vloer. Diverse onderdelen van de originele installatie nog in situ bewaard onder meer het open vuur (bakstenen haard) en aambeeld, alaam en een aandrijfmechanisme.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle