Eversemsesteenweg (Beigem)

Beschrijving

Verbindt de Coppendries met de Eversemsedries te Meise; voorheen Paddegat- (zie Kaartboek van de abdij, 1699) of Bergmanstraat (zie Toponymische kaart Lindemans). In de 19de eeuw gekend als Paddegatstraat tot aan het huidige "Hof van Eversem" (nr. 49) en als Krommen Elleboogstraat tot aan de grens met Meise (zie Atlas der buurtwegen, 1845 en Poppkaart, circa 1860). De weg bezit nog steeds haar landelijk karakter en wordt voornamelijk beheerst door 19de- en begin 20ste-eeuwse architectuur, met uitzondering van het eerste deel dat voornamelijk bebouwd is met vrijstaande villa's uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

• LINDEMANS, J., Brabantse plaatsnamen VII. Beigem, Brussel-Leuven, 1937, p.5 en 19.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn