Vaartstraat

Beschrijving

Historische straat tussen de Humbeeksesteenweg en de Westvaartdijk, grotendeels het tracé van de Maalbeek volgend. Gelegen in het verlengde van de Poddegemstraat en oorspronkelijk deel uitmakend van de belangrijkste verbindingsweg tussen Grimbergen en Verbrande Brug en verder door naar Zemst en Mechelen; eertijds Poverstraat geheten. Circa 1901 verkreeg de straat haar huidig tracé. Heden een rustige straat gedomineerd door nieuwbouw en zonder restanten van de oorspronkelijke bebouwing, met uitzondering van nr. 25, een relict van het "kasteel van Lier".

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Grimbergen: 1901/11 en 1929/12.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn