Riddersstraat

Beschrijving

Reeds in de 14de eeuw vermelde straat, met gebogen en hellend tracé tussen de "Blauwe Hoek" (Brusselsestraat) en de voet van de Keizersberg. Aanvankelijk slechts sporadisch bebouwd, kreeg de Ridderstraat vanaf het tweede kwart van de 19de eeuw haar zo typische uitzicht, bepaald door de rijen van arbeiderswoningen (nrs. 136-146, 216-228), afgewisseld met wat burgerhuizen, veelal in afgezwakte Interbellum- of modernistische stijl (nrs. 61, 250-254, 255, 259). Recent groeiende tendens naar groepswoningbouw.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie