O.L. Vrouwlaan

Beschrijving

Zeer drukke transitbaan van de Hondiuslaan (Duffel-West) over de Nete naar de Mechelsebaan (Duffel-Oost).

Betonnen Netebrug van 1951, ontworpen door en uitgevoerd onder de directie van J. Millecam en anderen, zie gedenkplaat, ter vervanging van de Netebrug die vernield werd tijdens de Tweede Wereldoorlog (zie Handelsstraat). Door het verleggen van de brug in zuidwestelijke richting, zie Handelsstraat, kwam er tussen de Gemeentestraat en de O.L. Vrouwlaan ruimte vrij die werd omgevormd tot groene zone.

Ter hoogte van de Bruul: inplanting van een modern bibliotheekcomplex van 1973, naar ontwerp van architect F. Goossens (Duffel).

• S.N., Duffel nu, p. 43, 46.