Sint-Janstraat

Beschrijving

Korte straat met recht tracé in het centrum van de gemeente met voornamelijk woonfunctie afgewisseld met commerciële functie.
De basisbebouwing klimt op tot in het laatste kwart van de 19de eeuw, verschillende burger- en herenhuizen van twee à vijf traveeën en twee bouwlagen, onder meer nummer 4 met aangepaste begane grond, nummer 6 en nummer 8, decoratief uitgewerkte gecementeerde lijstgevel doch met vernieuwd schrijnwerk.

Ook enkele arbeidershuisjes van één bouwlaag, onder meer nummers 13 en 15 met aangepaste muuropeningen en nummer 17-23, waarvan verschillende met vernieuwd parement en gewijzigde muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie