Toekomststraat

Beschrijving

Doodlopende straat vertrekkende van de Nieuwstraat. Basisbebouwing: arbeidershuizen en kleine burgerwoningen daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Breedhuizen onder pannen zadeldak en met eenvoudige bakstenen lijstgevel: nummers 94 tot 114. Nummer 8, verfraaid door muizentandfries. Ook verscheidene aangepaste parementen onder meer nummer 63, vermeldenswaardige hedendaagse verbouwing met behouden beglaasde muurnis met heiligenbeeld (Maria + kind) in omlijsting van zwarte baksteen en bekroond door kruis. Voorts ook nummer 56 van 1941 naar ontwerp van M. Delrue (Wevelgem) met gecementeerde en beschilderde erker met aansluitend balkon. Ook vrijstaande villabouw onder meer nummer 46, imposante villa met rieten bedaking, naar ontwerp van M. Delrue. Ter hoogte van het kruispunt met de Jan Breydel- en de Guido Gezellestraat rechthoekig pleintje waarrond sociale woningbouw. Naar het straateinde toe op de hoek met de Dennenstraat sterk verbouwde hoeve.

• Gemeentearchief Wevelgem, bouwaanvragen Wevelgem 874.1, nr. 17/1941.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie