Koperdraadstraat

Beschrijving

Straatje met recht tracé, van Papestraat naar Nieuwe Markt. Het straatbeeld wordt getypeerd door talrijke vlasschuren en bedrijfsgebouwen. Veelal punt- of tuitgevels van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Tevens voormalige vestingplaats van de vlascoöperatieve "De Elf eigenaars".
Aan de oostzijde van de straat, vier vlasschuren met rechthoekige, metalen poorten. Binnen metalen draagstructuur en Polenceauspanten.
De westzijde wordt bepaald door verschillende bedrijfsgebouwen met opslagruimten, gevels getypeerd door rechthoekige muuropeningen, vensters met kleine roedeverdeling.

• VANSTEENKISTE L., De dertien Wevelgemse vlascoöperatieven (2), in Wibilinga, jg. 11, nr. 1, 1998, p. 7-10.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie