Lindenstraat

Beschrijving

Gebogen straat in het centrum van Peutie, als verbinding tussen de Rollewagenstraat en de Schuifelaarstraat en gekarakteriseerd door een vrij kleinschalige lintbebouwing, voornamelijk uit de tweede helft van de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw, zoals de nummers 40, 42, 44, respectievelijk op het kadaster ingetekend in 1904, 1897 en 1893 en gebouwd in opdracht van Jan Frans De Groef, "fabrikant in bitterpeeën" (witloof). Enkelhuisjes van twee à drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldaken; rechthoekige of getoogde muuropeningen. Ten noorden, aan de S. Callaertstraat, ligt een in verschillende fazen gebouwde recente woonwijk naar ontwerp van het architectenbureau Vanthournout-De Schouwer, de werken hiervoor waren nog aan de gang tijdens de inventarisatie in de lente van 2002.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde-Peutie 1893/3 (nummer 44), 1897/3 (nummer 42), 1904/2 (nummer 40).

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde