Karel Trekelsstraat

Beschrijving

Straat in het centrum van het gehucht, op het kadasterplan van Popp van circa 1860 nog aangeduid als Dorpsstraat, naderhand Kerkstraat en sinds 1976 genoemd naar de vroegere hoofdonderwijzer Karel Trekels (1863-1959). Aan deze straat liggen naast de kerk en de pastorie ook de voormalige zustersschool (nummer 42) en de als cultuurcentrum gerenoveerde gemeenteschool (nummer 32). Ten gevolge van vijandelijkheden bij het begin van Wereldoorlog I werden een aantal gebouwen in deze straat ernstig beschadigd, waaronder de pastorie en de zustersschool. De zustersschool werd al in 1915 heropgebouwd, de pastorie werd in de jaren 1920 vervangen door een nieuwe constructie met neorococo reminiscenties.

• CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 329-330.