Perksestraat

Beschrijving

Lange gebogen straat vertrekkend van aan de spoorlijn Brussel-Antwerpen, richting Perk. Heterogene, kleinschalige bebouwing; nummers 239-241, gekoppelde, voorheen vermoedelijk identieke eengezinswoningen uit de jaren 1920, nummer 239 zogenaamd "Villa des Fleurs", nummer 241 met vernieuwd parement, beide op het kadaster ingetekend in 1923. Nummer 3 in kern opklimmend tot circa 1837, zie de sporen van zandsteen, de verzonken muurankers en de mutatieschetsen van het kadaster. Nummers 43-57: eenvoudige eenheidsbebouwing met in nummer 49 bewaarde pui, voorheen vermoedelijk een schoenmaker, zie de art-decogetinte pui met in het geëtste glas van de verdiepte deur de voorstelling van een schoen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1837/7 (nummer 3), 1923/72 (nummers 239-241).