Roger de Grimberghestraat

Beschrijving

Rechte straat in het centrum als verbinding tussen de Spuymolenstraat en de Vlaanderenstraat. In 1821 was ze gekend als "Vuilenhoek", de huidige benaming werd ontleend aan Roger De Grimberghe, voormalige eigenaar van de gronden waarop de straat gelegen is. Een gedeelte van de straat wordt thans ingenomen door een homogene rij enkelhuizen uit het eerste kwart van de twintigste eeuw (nummers 48-62); deze met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels worden gemarkeerd door rechthoekige of steekbogige muuropeningen in uitgewerkte omlijstingen; het schrijnwerk werd nagenoeg overal vernieuwd.

• CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 76-77.