Gendarmeriestraat

Beschrijving

Straat in het westelijke gedeelte van het stadscentrum en genoemd naar de voormalige aanwezigheid van de rijkswachtkazerne op de hoek met de Vlaanderenstraat; vanaf 1912 verhuisden de rijkswachters naar een nieuwe kazerne aan de Zennelaan nummer 76, waar in 1992 andermaal werd gestart met de bouw van een nieuw complex, naar verluidt in gebruik genomen in 1993. Op het einde van de straat, tussen de Gendarmeriestraat en de Zennelaan ligt er een deels omhaagd en graspleintje met een attribuut dat behoort tot het straatmuseum, een referentie aan het industriƫle verleden van Vilvoorde.

• CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 104-105.