Zuidschotestraat

Beschrijving

Landelijke verbindingsweg tussen de dorpen Noordschote (vanaf de Ieperstraat) en Zuidschote. Deze oostelijk, dicht bij de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog gelegen straat wordt voornamelijk gekenmerkt door verspreide hoevebouw uit de wederopbouwperiode. Een uitzondering hierop vormen de achteringelegen 19de-eeuwse hoeve aan de Zuidschotestraat nummer 22 met L-vormige opstelling en bewaarde kozijnconstructies en Zuidschotestraat nummer 20, hoeve mogelijk met 17de- of 18de-eeuwse kern zie de opkamer onder hogere nok.

Auteurs: Vanneste, Pol