2de Genielaan

Beschrijving

Rechte straat in het verlengde van de Rabbelaresteenweg richting Lo-centrum aansluitend op de Willem van Loolaan. Aangelegd in het midden van de 19de eeuw als verlengde op de eveneens rechtgetrokken Rabbelaresteenweg, zie kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850). Benaming verwijst naar de geniesoldaten van de 2de legerafdeling die te Lo een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, zie gedenkteken links van nummer 13.

Tweede Genielaan nummers 3-12: rijtje arbeiderswoningen van één bouwlaag onder mansarde- en zadeldaken uit de tweede helft 19de eeuw/ eerste helft 20ste eeuw, nummer 3 met bewaard schrijnwerk en nummer 7 verhoogd met halve bouwlaag.

Auteurs: Vanneste, Pol