Binnenweg

Beschrijving

Verbindingsweg tussen Voogdijstraat en Abroek in Duffel-Oost. Verloopt parallel met de Nete. Tot de Beemdstraat gekarakteriseerd door gegroepeerde en vrijstaande woningen van twee bouwlagen, uit de 20ste eeuw; verderop vrijstaande villa's uit de tweede helt van de 20ste eeuw en gekoppelde eengezinswoningen met voortuinen uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Schaarser bebouwd naar het einde. Nummer 221 oorspronkelijk langgestrekte 19de eeuwse hoeve (nok parallel aan de straat) met links uitspringende schuur, heden gedeeltelijk heropgebouwd als riante woning, min of meer met behoud van het oorspronkelijke uitzicht, doch met toevoeging van dakkapellen, oranjerie en toren.