Hellestraat

Beschrijving

Van de Kloosterstraat naar de Pottelberg. De benaming "d' Hellestraete" komt reeds voor in 1464. In 1789 de "Strate loopende van de Oude Smisse naer de Plaets" genaamd en vanaf 1827 opnieuw Hellestraat. Op 1.8.1910 opgesplitst in Kloosterstraat en Hellestraat. Straatnaam ontleend aan de "Hellebrugge" over de Markebeek. Aan de westzijde voormalig ommuurd kerkhof voor gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De graven werden in 1955 overgebracht naar het Soldatenfriedhof te Menen.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 182.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline