Grotestraat

Beschrijving

Van de Kwabrugstraat naar de Ronsevaalstraat. In de 18de eeuw, "straete naer Dottenys" en in de 19de eeuw "Grand Chemin de Dottignies". In 1982 wordt het gedeelte tussen de Kwabrugstraat en de Perrebroeckhoeve volledig heraangelegd, tevens aanleg van de brug over de A17. Landelijke weg met meerdere historisch belangrijke hoeves.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 167.

Bron: DE GUNSCH A. & METDEPENNINGHEN C. met medewerking van CALLENS T. & VAN DEN MOOTER M. 2005-2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortrijk, Deel IA: stad Kortrijk, Straten A-K, Deel IB: stad Kortrijk, Straten L-Z, Deel IIA: deelgemeenten Aalbeke, Bellegem, Bissegem en Heule, Deel IIB: deelgemeenten Kooigem, Marke en Rollegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL5, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; De Leeuw, Sofie