Lange Dreef

Beschrijving

Samen met de Korte Dreef, in noordelijke richting vertrekkend vanuit het centrum, meer bepaald in het verlengde van het driehoekige dorpsplein. In het centrum gekarakteriseerd door lintbebouwing, verderop vrijstaande villa's uit het late interbellum. Tussen Sint-Elooisweg en Kruisstraat: voormalig domein Sluyts, eertijds een 19de-eeuws herenhuis met tuin, sedert 1970 aangekocht door de gemeente om het huis te slopen en er een nieuw gemeentehuis te bouwen, door de fusie echter overbodig; het domein werd ingericht als park en speelruimte, geopend in 1981.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n4, Brussel - Turnhout.