Koning Albertpark

Beschrijving

Van de Diksmuidekaai naar de Jakob van Maerlantstraat. Na 1905 genaamd Leiepark, in 1935 Albertpark, in 1968 Koning Albertpark, aangelegd op gedempte Leiebocht in 1905. Straat rond park pas aangelegd in 1937. Park heden sterk gewijzigd door Leiewerken, heraanleg omwille van de nieuwe Leiebrug. Basisbebouwing: late interbellumarchitectuur, voornamelijk rijhuizen: nummer 7, in neostijl van 1947 naar ontwerp van J. Demeyere (Kortrijk); nummer 13, naar ontwerp van Bernard-De Traey (Gent) van 1937; nummer 15, met heden witbepleisterd parement; nummer 16 naar ontwerp van De Brabandere van 1935; nummer 17 en nummer 18 naar ontwerp van J. Demeyere (Kortrijk) van 1935.

• Stadsarchief Kortrijk 5, nummer 572/47; 5, nummer 12704; 5, nummer 12047; 5, nummer 381/47; 5, nummer 11964.