Etienne Sabbelaan

Beschrijving

Van de Sint-Denijseweg naar de Schaapsdreef. Volgens landboek van 1770 veldweg. In 19de en eerste helft van de 20ste eeuw deel van Sint-Cornelisweg. In 1971 Stijn Streuvelslaan. In 1981 Etienne Sabbelaan, naar E. Sabbe, (1901-1969) die algemeen rijksarchivaris was. In 1972 heraangelegd en verbreed. Oostzijde Campus KULAK, ingewijd in 1972 en naar ontwerp van E. Vanassche.

In 1972 bouw Studentenhuis Kulak (nummer 57). In 1983 opening van studentendorp. Expansie van universitaire campus naar ontwerp van S. Beel in 1991-1993.

Op westzijde verzorgingstehuis voor bejaarde invaliden geopend in 1984 (Lichtendal). Nummer 6, Dansopleidingscentrum en bakkerij Beyls opgetrokken in 1984-1986, naar ontwerp van architectenbureau Norm.

• DE KOONING M., DE MEYER R., Facetten 3, Kortrijk 1990-2000 projecten voor een stad.
  • Konfrontaties in Moderne Architectuur. Een "promenade" in en rond Kortrijk, Kortrijk, 1990, p. 53, 66.