Zeger van Malestraat

Beschrijving

Van Maria van Bourgondiëlaan naar Karel de Stoutelaan met recht straattracé en kasseibestrating. Aanleg van straat dateert van 1923 en was niet voorzien in het plan van Stübben. Oorspronkelijk naam Simon Stevinstraat wordt na de fusie van Groot-Brugge in 1970 vervangen door huidige naam Zeger van Malestraat. Huidige naamgeving herinnert aan Zeger van Male, een belangrijke Brugse inwoner uit de 16de eeuw.

Aaneengesloten bebouwing bestaande uit eenheidsbebouwing van 1923, gebouwd in opdracht van "S.M. Christen Werkmanshaard".

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 240.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia