Zegemeer

Beschrijving

De Lispanne was een grote duinpan, die nooit droog stond. Het water van de Hoge Kwelm borrelde er regelmatig op. De zoetwaterbron wordt door de "Société Immobilière Knokke-Balnéaire" nader uitgegraven in 1924, om vanaf 1925 het Zegemeer te vormen, zo genoemd ter herinnering aan de zege der Geallieerden in de Eerste Wereldoorlog. Het meer wordt een eerste aantrekkingspool in het ontluikende Albertstrand. Aan de noordelijke oever werd het Pavillon du Lac gebouwd met de eerste speelzaal in 1926. Rond het meer legt men een wandelpad aan.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda