Victor Lamoralstraat (Knokke - Bad)

Beschrijving

(zie ook Het Zoute, Victor Lamoralstraat) Rechte straat tussen de Lippenslaan en de Albertlaan, genoemd naar Victor Lamoral (1866-1927), geneesheer en schepen van 1912-1921, wonende in de Lippenslaan. Westelijk deel van de straat, tot aan de Piers de Raveschootlaan, getrokken in de eerste jaren van de 20ste eeuw in het kader van de uitbouw van Knokke als badstad; in de jaren 1920 naar het oosten toe doorgetrokken en daar opgenomen in de verkaveling Het Zoute. Bebouwing verschillend in beide gedeeltes: westelijk gedeelte bebouwd met appartementen van eind 20ste eeuw, tot zes bouwlagen. Drie overgebleven burgerhuizen van het eerste kwart van de 20ste eeuw, bijvoorbeeld nummer 9, onderverdeeld in vier appartementen.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda