Van Bunnenlaan

Beschrijving

Rechte noordzuidstraat tussen de Kustlaan en de Zoutelaan, aangeduid als "Rue D" in het verkavelingplan van het consortium Verwee-Van Bunnen-Dumortier van 1887. Pas aangelegd en bebouwd in het interbellum. Genoemd naar Louis Van Bunnen (1848-1918), medestichter van de badstad Knokke en één van de drie rechtstreekse verantwoordelijken voor deze strakke verkaveling. Basisbebouwing bestaat volledig uit hotels en appartementsgebouwen tot zes bouwlagen, voornamelijk uit de tweede helft van de 20ste eeuw, bijvoorbeeld nummer 3, residentie "Bel Horizon", gebouwd in de jaren 1950, met mooie inkompartij, afgerond onder betonnen luifel, zijlichten in glasbeton.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda