Brouwerijstraat (Meetkerke)

(zie ook Zuienkerke, Brouwerijstraat)

Landelijke weg die van de Heerweg in Zuienkerke volgens een recht tracé naar de zuidelijke grens met Sint-Pieters loopt, daarbij gedeeltelijk de grens tussen Meetkerke en Zuienkerke vormend. Gaat terug op een heerweg die in 1456 als "den Groenen wech" werd vermeld. Huidige naamgeving voor de eerste keer gebruikt in 1846. Bebouwing bestaat uit verspreide hoeves die opklimmen tot minimaal de 17de eeuw. Nummer 2 vormt hierop een uitzondering en is een begin-20ste-eeuws bakstenen woning van anderhalve bouwlaag.

• BOTERBERGHE R., Zuienkerke. Geschiedenis van een polderdorp, Zuienkerke, 1992, p. 37.
  • DE FLOU K., Woordenboek der toponymie, Gent, 1914, tweede deel, kolom 882.