Vagevuurstraat

Beschrijving

Rechte straat in de zuidoostelijke punt van Zuienkerke, westelijke zijstraat van de Blankenbergse Steenweg. De straat gaat terug op de oprit van de Vagevuurhoeve vanaf de Blankenbergse Steenweg. Deze historische hoeve, waaraan de straat haar naam ontleent, had voor de aanleg van de steenweg een erfoprit naar de Blankenbergse Dijk. De Vagevuurstraat wordt in de jaren 1960 getrokken als de hoofdas van de verkaveling "Blauwe Toren" (genoemd naar de nabijgelegen hoeve, Blankenbergse Dijk nummer 2), die nu gekend is als de "Vagevierwijk".

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda