Joe Englishstraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat, tussen Kroon- en Gerard Davidstraat, aangelegd in 1933. Naamgeving naar de kunstenaar Joe English (1882-1918) vooral bekend door zijn tekeningen over zijn ervaringen aan het IJzerfront. Gekasseide straat, vrijstaande huizen met voorlanden.

Burgerwoningen uit jaren 1930, onder meer nummer 2 van 1939 met erker en topvenster uitgewerkt in "rustieke stijl" en pseudo-vakwerk in de topgevel en jaren 1940 (nummers 1, 8, 15). Voorts hoofdzakelijk woningen uit jaren 1950, onder meer nummers 12-14 van 1957-1958 naar ontwerp van architect G. Van Houtryve (Brugge).

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 94.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia