Lierbaan

Beschrijving

Licht gebogen, drukke transitobaan vanuit het dicht bebouwde centrum, in noordelijke richting naar Lier. Inplanting van de kerk (oostzijde) en ter hoogte van de Clemensstraat het kerkhof met onder meer het grafmonument van Dr. Cornil die in 1944 door de Duitsers omgebracht werd. Verder open bebouwing en vrij dominante bedrijfsterreinen van een boomkwekerij. Kleine concentratie van dorpswoningen, café, voormalige maalderij en recente eengezinswoningen ter hoogte van de zogenaamde "stenen molen", op de hoek met de Zoetewei. Op het kruispunt met de Kapelstraat, tegenover het kerkhof, stond eertijds de zogenaamde "Bremkapel" van 1686. De kapel werd ondanks veel protest in 1967 gesloopt omwille van verkeerstechnische redenen. Ten noordwesten van de kerk: monument der gesneuvelden, gesigneerd "Bruno Gerrits Antwerpen".

Auteurs: Steyaert, Rita