Mariahofstraat

Beschrijving

Oost-west-verlopende straat van Platformstraat naar Londenstraat. Korte, smalle straat waarvan de zuidzijde sinds circa 1960 wordt ingenomen door het "Ostend Hotel", gebouwd op de site van het in 1861 gestichte en in 1958 gesloopte klooster der Arme Klaren Colettinen. Noordzijde ingenomen door achterbouwen en garages; onder meer vervallen industrieel gebouwtje uit het laatste kwart van de 19de eeuw (zonder nummer) van twee bouwlagen met trapgeveltjes waarin laadzolders met katrol en opschrift "Oscar Roos. Menuisier-entrepreneur".

• VAN CAILLIE A., Oud Oostende in Beeld, deel 3, Blankenberge, 1987, nr. 129.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda