Stationssteenweg

Beschrijving

Verbindingsweg vanuit het centrum naar de meer noordelijk gelegen stopplaats van de spoorweg. Lange straat met een heterogene bebouwing van één à twee bouwlagen waarvan de oudste panden mogelijk opklimmen tot de tweede helft van de 19de eeuw. Nrs. 43 tot 47 en 55 tot 59: kleine dorpswoningen van twee à drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen of kunstleien), uit begin 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevels met de karakteristieke verwerking van gekleurde baksteen. Getoogde muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita