Rattevallestraat

Beschrijving

Gehucht zogenaamd "RATTEVALLE" gelegen aan de Rattevallebrug over het kanaal Nieuwpoort-Plassendale. Bestaande uit een aantal herbergen "DE RATTEVALLE" (Vaartdijk Zuid nummer 84) en "RATTEVALLEBRUG" (Vaartdijk Noord nummer 64), een maalderij (Vaartdijk Noord nummer 63) en enkele onder meer voormalige hoeven (Vaartdijk Noord zonder nummer; Rattevalletraat nummer 30, 34).

Groepering van losstaande breedhuizen van twee à anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken. Wederopbouwarchitectuur in de lijn van 19de-eeuwse traditie.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol