J. E. Claeslaan

Beschrijving

Genoemd naar J.E. Claes die circa 1875 de diamantindustrie introduceerde te Nijlen. In zuidwestelijke richting lopende transitobaan vertrekkend aan het station. Vrij homogene bebouwing met lagere dorpswoningen van circa 1900 en per twee opgetrokken of alleenstaande burgerhuizen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, waarvan diverse uit de jaren 1930 naar ontwerp van landmeter H. Engels. Nummers 6, 22-24, 42-46, 72 en 74-76 en Kesselsesteenweg nummers 65-67: bakstenen dorpswoningen van één of twee bouwlagen met een sobere decoratie, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummers 39-45: vrijstaande woningen van twee bouwlagen uit de jaren 1920-1930 met sobere, eigentijdse stijlkenmerken

• Gegevens verstrekt door mevrouw Engels.

Auteurs: Steyaert, Rita