Paul de Smet de Naeyerstraat

Beschrijving

Rechte verbindingsstraat tussen en haaks op Zeedijk en Duinenweg. Aangelegd tussen 1879 en 1885 in duingebied ("Boshil"), in verlengde van Kerkstraat. Winkelstraat met aaneengesloten bebouwing met onder meer breedhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw met aangepaste winkelpui en/ of gevelparement: nummer 9 met tuitgevel, nummer 13 met bloemmotieven op boogvelden. Voorts kleine appartementen uit jaren 1950, getypeerd door platte daken, rechte kroonlijst, gecementeerde en witbeschilderde vensteromlijstingen, rechthoekige erkers (nummers 11, 21, 23, 32), onder meer naar ontwerp van de Middelkerkse architecten M. Lecomte en A. Vandemeulebroucke uit 1951 (nummers 2, 4 en 14) en architect D. François uit 1951 (nummer 16). Vooral naar Zeedijk toe recente hoogbouw tot elf bouwlagen.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol